Op dit blog vindt u posts die te maken hebben met het veranderingsproces dat als doel heeft om jeugdtennis verslavend leuk te maken.

maandag 4 november 2013

Succesvol de World Tour en groene competitie organiseren voor 2014

In maart 2014 start de World Tour deel 2. Voor die tijd is het goed om een aantal zaken binnen de vereniging te regelen. Hieronder staan de zaken die goed zijn om te tijdig regelen beschreven.

Nog geen functionaris Tenniskids, meld hem/haar aan. 

Alle communicatie over Tenniskidsactiviteiten gaat via de functionaris Tenniskids. Het is belangrijk dat uw ledenadministrateur binnen mijnknltb een functionaris Tenniskids aanmaakt. Zorg ook dat we het juiste emailadres hebben. Vaak is een onjuist emailadres de reden dat de juiste informatie van de KNLTB niet aankomt. Alleen een vereniging met een functionaris Tenniskids kan ploegen aanmelden voor de World Tour en voor de Groene competitie.

Informeren ouders 

Het is belangrijk om de ouders te informeren over de World Tour en de data waarop gespeeld wordt. Misschien is het ook goed om de ouders nog even de ouderinfo te sturen die beschikbaar is.

Kinderen kunnen worden ingeschreven door de ouders 

Steeds meer verenigingen geven aan dat het deelnemen aan de World Tour hoort bij het programma wat de vereniging aanbiedt. Dus net zoals de voetbalwedstrijd en hockeywedstrijd onlosmakend is verbonden met de trainingen. Toch is het ook mogelijk om een inschrijving voor de World Tour te organiseren. Belangrijk is om op 1 januari te weten wie er aan de World Tour mee gaat doen.

Berekening van het aantal ploegen 

Op basis van de hoeveelheid beschikbare banen en de informatie van de KNLTB is het mogelijk om een berekening te maken van het aantal ploegen.

Overleg met andere commissies over het afstemmen van de activiteiten op World Tour en Groene competitiedagen. 

Het is goed om te voorkomen dat er op World Tourdagen activiteiten worden aangeboden die elkaar in de weg zitten. Bespreek dus het jaarprogramma en plan de World Tourdagen (maar ook bardienst, groundsman ed) in.

Trainers vragen om de kinderen in de juiste kleur in te delen. 

Met behulp van de kijkwijzerfilmpjes kunnen de trainers de kinderen op het juiste niveau indelen. Het is belangrijk dat dit voor 1 januari wordt gedaan omdat de kinderen daarna in het Tenniskidssysteem definitief een speelsterkte moeten krijgen toegewezen. Kinderen moeten bij de KNLTB zijn aangemeld anders worden zij niet zichtbaar in het online systeem. Zijn kinderen nog geen lid van de KNLTB dan moet de ledenadministrateur deze kinderen aanmelden. De KNLTB berekent geen bondsafdracht als ze in het laatste kwartaal (oktober t/m december) worden aangemeld.

Inschrijven ploegen voor World Tour en Groene competitie

De eerste helft van januari is het mogelijk in te schrijven voor de World Tour en voor de Groene competitie.


6 opmerkingen:

  1. Moeten er bij de groene competitie voor elke single nieuwe ballen worden ingezet, zoals bij reguliere voorjaarscompetitie? Of kunnen we spelen met gebruikte ballen van goede kwaliteit?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat hoeft niet per se maar oude ballen is zeker niet de bedoeling. Er zit namelijk een groot verschil tussen oude Groene ballen en nieuwe. Misschien een idee om de groene ballen na de competitie in de lessen te gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De World Tour voorjaar 2014 valt 4 keer samen met andere KNLTB activiteiten (KNLTB competitie voor volwassenen en de finaledag van ons open toernooi). Is het mogelijk om voor die dagen minder banen op te geven dan voor de dagen waarop er geen andere activiteiten zijn? Zo niet, dan moeten wij en ik verwacht nog veel meer verenigingen een erg laag aantal beschikbare banen doorgeven terwijl we op andere dagen wel meer team op ons park kunnen ontvangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mag een kind uitkomen in een ander team, dan waarvoor hij/zij ingeschreven is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze vraag is lastig te beantwoorden. Een kind mag niet invallen in een kleur waarin het kind op basis van zijn/haar leeftijd niet mag spelen. Als een kind invalt in een ploeg waar het wel op basis van de leeftijd mag spelen dan is het mogelijk om in Oranje het kind toe te voegen aan het indeelprogramma. Echter in Oranje zijn er geen invallers nodig. Voor Groen geldt dat Oranje kinderen die in groen mogen spelen ook mogen invallen in groen. Dus op dat moment zowel in groen als Oranje spelen. Dit is bv belangrijk omdat op die manier een Groene ploeg kan worden gecompleteerd.. Hopelijk helpt dit antwoord. Groet

      Verwijderen
  5. Worden de wedstrijd uitslagen op dezelfde manier ingevoerd als bij de senioren?

    BeantwoordenVerwijderen